Затримка із траншем МВФ не критична для України - експерт

Затримка із траншем МВФ не критична для України - експерт

Укрінформ
Україні найближчим часом не потрібно здійснювати суттєвих платежів за валютними боргами, тому затримка траншу від МВФ не є критичною для стану золотовалютних резервів України.

Про це в коментарі Укрінформу сказав головний економіст Альфа-Банку Україна Олексій Блінов.

"У найближчі місяці Україні не потрібно здійснювати суттєвих платежів за валютними боргами держави. Тому затримка із траншем не є критичною для стану золотовалютних резервів України та її платоспроможності", - зазначив Блінов.

За його словами, це вже не перша і не друга затримка із отриманням траншу, фундаментальною причиною затримок є повільність здійснення реформ, особливо їхнього законодавчого забезпечення.

"Потрібно суттєво прискорити темп, аби після цього траншу не святкувати, а одразу готуватися до наступного. Резерви України все ще невисокі, а наростання боргового навантаження вже дуже близько. До того ж ми робимо програму МВФ не заради кредитів, а заради структурних змін в економіці, які дадуть змогу більше не звертатися за кредитною підтримкою. Потрібно говорити не про кредити, а про реформи", - зазначив експерт.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Ради директорів МВФ, на якому мало бути прийняте рішення про виділення наступного траншу Україні (попередньо, в розмірі $1 млрд), було заплановане на 20 березня. В останній момент Фонд оголосив про перенесення цього засідання. 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив таке рішення необхідністю уточнення Україною і МВФ показників економічного зростання у зв'язку з блокадою на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-