Поліція відкрила справу про

Поліція відкрила справу про "націоналізацію" майна ДТЕК бойовиками

Укрінформ
Слідче управління Головного управління Національної поліції Києва розпочало досудове розслідування у зв'язку з втратою холдингом ДТЕК управління над підприємствами, розташованими на тимчасово неконтрольованій території Донбасу.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі холдингу.

Досудове розслідування здійснюється на підставі заяв компанії до Національної поліції. Заяви подано за ч.3 ст.206 Кримінального кодексу України, яка припускає протидію законній господарській діяльності.

"У ситуації, що виникла, ДТЕК відстоюватиме свою позицію з використанням усіх законних способів. Ми розраховуємо, що правоохоронні органи використають усі необхідні заходи для попередження незаконного використання захопленої власності", - заявив керівник антикризового штабу ДТЕК Денис Діденко.

Відповідну інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Таким чином, розпочато першу стадію кримінального провадження за фактом втрати можливості управління власними активами на неконтрольованій території.

ДТЕК - стратегічний холдинг, що здійснює управління операційними компаніями з активами у вуглевидобуванні, тепловій енергетиці та дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та видобутку газу. Холдинг входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), кінцевим бенефіціаром якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-