Транш Євросоюзу надійде після кредиту МВФ - Порошенко

Транш Євросоюзу надійде після кредиту МВФ - Порошенко

Укрінформ
Другий транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу у розмірі 600 млн євро надійде до України після виділення свого траншу Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час п’ятого засідання Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нам намагалися окремі політикани, разом із зовнішніми ворогами, поставити підніжку щодо прийняття рішень по МВФ. Чому це так важливо? Це - не просто мільярд доларів, який країні потрібен, як повітря. Пов’язана з цим макрофінансова допомога від Європейського Союзу, де ми також виконали усі критерії, і яка вже надійде відразу після отримання коштів МВФ на рахунки Національного банку, а це - 600 млн євро додаткових коштів”, - сказав Порошенко.

Президент додав, що від рішення МВФ залежать й інші проекти міжнародних фінансових інституцій для України: “Пов’язані і кошти міжнародних фінансових організацій, які будуть направлені на конкретні проекти: не в Київ, не в Адміністрацію Президента, і не в Будинок уряду, а - проекти, які спрямовані в об’єднані територіальні громади”.

Глава держави підкреслив, що чиновники на місцях мають активніше просувати реформи, пояснюючи їх важливість для людей.

“Ключова позиція - маємо займати активну політичну позицію. Маємо захищати реформи і  захищати Україну. Зараз час збирати каміння. Думаю, під час сьогоднішнього обговорення ми почули додаткову аргументацію для того, щоб йти до людей”, - сказав Порошенко, додавши, що лише довірою людей можна забезпечити успіх реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-