У Мінфіні пояснили причини перенесення МВФ розгляду траншу

У Мінфіні пояснили причини перенесення МВФ розгляду траншу

Укрінформ
Рада директорів МВФ перенесла на короткий строк запланований на понеділок розгляд питання про завершення третього перегляду Програми розширеного фінансування для України.

Про це йдеться у заяві міністерства фінансів України. 

«Перенесення термінів проведення засідання викликане виключно потребою в уточненні розрахунків щодо економічних наслідків від заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду, та захоплення українських підприємств на не підконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв’язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях», - йдеться на сайті Мінфіну.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, уточнення цих розрахунків важливе для обох сторін задля максимальної ефективності програми. "Відповідні консультації вже розпочато. Плануємо їх завершити у найкоротші терміни», - запевнив він.

Як повідомляв Укрінформ, питання виділення Україні траншу за програмою розширеного фінансування (EFF) на 1 млрд доларів відсутнє у порядку денному ради директорів МВФ на наступний тиждень. Про це свідчить розклад засідань, опублікований на сайті МВФ. 

Відкрита в березні 2015 р. чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17,11 млрд дол. з першим траншем  5 млрд дол. передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 р. ще трьох траншів за 1,63 млрд дол. і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до 0,61 млрд дол.

Минулої п'ятниці Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомляв, що очікує на те, що 20 березня у МВФ ухвалять рішення по траншу, але цього не сталося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-