У ВР готовий до розгляду пакет законопроектів щодо енергоефективності – Домбровський

У ВР готовий до розгляду пакет законопроектів щодо енергоефективності – Домбровський

Укрінформ
Поки ми працюємо над імплементацією Третього енергопакету, Європа вже розглядає Четвертий, в якому питання енергоефективності, відновлювальної енергетики, розподілених і смарт-мереж стають ключовими

Про це заявив перший заступник Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський під час круглого столу «Енергоефективність: європейський вектор для українських реформ», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найдешевша та найчистіша енергія - це та, яку вдалося заощадити, а отже, і не генерувати. І нині ми робимо все можливе і неможливе, щоб динамічніше просуватися вперед у питанні енергоефективності. Нам конче потрібно ухвалити пакет законопроектів з енергоефективності, який уже готовий до розгляду у Верховній Раді України», - сказав він.

За словами Домбровського, у середу, 15 березня, комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді ухвалити в першому читанні та за основу низку законопроектів, серед яких були і ті, що безпосередньо стосуються питань, які обговорювалися на круглому столі. Зокрема, це проект закону «Про Фонд енергоефективності» (№5598).

Водночас, керівник комітету висловив жаль з приводу того, що швидкість руху України в питанні енергоефективності надзвичайно низька в порівнянні з європейськими країнами.

«Я ще раз наголошую! Поки ми працюємо над імплементацією Третього енергопакету, Європа вже розглядає Четвертий, в якому питання енергоефективності, відновлювальної енергетики, розподілених і смарт-мереж стають ключовими для розвитку енергетичної моделі Європейського Союзу», - наголосив він.

Олександр Домбровський закликав народних депутатів, урядовців та європейських партнерів до прискорення дій для досягнення високих європейських стандартів енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-