Гройсман заявив, що без інвестицій Україна не зможе забезпечити зростання

Гройсман заявив, що без інвестицій Україна не зможе забезпечити зростання

Укрінформ
Успіх інвестицій в Україні забезпечить розвиток країни та відкриє нові можливості до економічного зростання. 

Про це зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час 13-ї Щорічної української інвестиційної конференції Dragon Capital.

"Нам потрібні інвестиції, без інвестицій ми не зможемо забезпечити жодного зростання. Нам потрібно створити якісний клімат, який забезпечить успішність цих інвестицій. Для мене, за великим рахунком, не має значення обсяг інвестицій, для мене має значення, щоб ця інвестиція була успішною. Коли ви досягаєте своєї мети, ми як країна стаємо успішні, для нас відкриваються абсолютно нові можливості", - наголосив Гройсман

Говорячи про досягнення уряду упродовж 11 місяців роботи, Володимир Гройсман нагадав, що у 2016 році було досягнуто макроекономічну стабілізацію, знижено інфляцію, забезпечено зростання економіки на рівні 2,2% ВВП, а у 4 кварталі – 4,7% ВВП. Таке зростання є недостатнім, але таким чином національна економіка продемонструвала здатність до відновлення, переконаний Гройсман.

За час роботи Кабінет міністрів здійснив низку кроків на забезпечення економічного зростання. Зокрема, відбулася реформа системи оплати праці, реформа з децентралізації, що забезпечила ресурсами і повноваженнями місцеву владу, розпочато реформу митної служби.

Уряд докладає зусиль для покращення інвестиційного клімату у країні та створив низку інституцій, які дають можливість більш якісно працювати із інвестиціями та бізнесом, наголосив Прем’єр-міністр. Так, були створені Офіс залучення та підтримки інвестицій та Офіс з просування експорту.

З метою відродження промислового потенціалу, стимулювання збільшення доданої вартості в Україні та зростання промислового виробництва створено Національний комітет з промислового розвитку.

Також утворено Офіс реформ при Кабінеті міністрів України, що координується Прем'єр-міністром України, задля налагодження моніторингу і супроводження процесу реформ.

На порядку денному уряду зокрема: пенсійна реформа, що дозволить подолати дефіцит Пенсійного фонду до 2024 року, реформа корпоративного управління та проведення прозорої масштабної приватизації.

Уряд сформував і обговорює із громадськістю Середньостроковий план пріоритетних дій уряду до 2020 року, який визначає завданнями роботи уряду економічне зростання, ефективне врядування, правосуддя і боротьбу з корупцією, розвиток людського капіталу і національну безпеку та оборону.

"На цьому шляху є безліч перешкод, починаючи від опору системи, завершуючи популістами і тими, хто намагається зсередини вносити деструктив у наше життя. Але я точно знаю, що 45-мільйонна прекрасна країна з такими ресурсами і можливостями за вашої безпосередньої участі і за нашого розумного врядування дасть нам те, чого ми прагнемо – спільний успіх – в економіці і українських громадян. Україна має стати сильною демократичною і заможною країною", – підкреслив Гройсман.

У конференції також взяли участь голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, регіональний директор Всесвітнього банку по Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен, керуючий директор ЄБРР по Східній Європі і Кавказу Френсіс Маліж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-