В Мінагро розробили проект закону про стимулювання розвитку АПК

В Мінагро розробили проект закону про стимулювання розвитку АПК

Укрінформ
Реформа держпідтримки аграріїв в Україні є одним з важливих напрямків стратегії розвитку агропромислового комплексу.

Про це заявила заступник директора департаменту стратегії та економічного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства, начальник відділу моніторингу, економічного аналізу та аграрної статистики Наталія Чернюк під час круглого столу в Укрінформі.

Мінагрополітики створено стратегію розвитку аграрного сектору на середньострокову перспективу. Крім того, затверджено стратегічний план, і одним з головних напрямків є реформування системи державної підтримки. Розроблено проект закону про стимулювання розвитку аграрного комплексу, який регулює відносини, пов'язані з реалізацією державної політики, розвитком агропромислового комплексу, стимулюванням виробництва сільськогосподарської продукції, створенням сприятливих умов для суб'єктів різних форм господарювання, в тому числі і малих сільськогосподарських виробників", - повідомила  Чернюк.

Вона додала, що у 2017 році виділено 5,4 млрд гривень з бюджету на програму підтримки АПК в Україні. У поточному році виділено 300 млн грн на здешевлення кредитів для аграріїв. Для надання кредитів фермерським господарствам виділено 65 млн грн. Цьогоріч Мінагрополітики надасть 75 млн гривень на закладання молодих садів та ягідників. Більше півмільйона гривень передбачено на часткову компенсацію вартості української сільськогосподарської техніки, а також 170 млн гривень - на підтримку тваринництва в Україні.

Як відомо, у 2016 році Верховна Рада ухвалила бюджет України, в якому передбачено, що розмір дотацій аграріям становить 1% від виробленої ними продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-