НБУ спростовує підписання меморандуму з МВФ. Обіцяють найближчими днями

НБУ спростовує підписання меморандуму з МВФ. Обіцяють найближчими днями

Укрінформ
Україна і Міжнародний валютний фонд підпишуть оновлений і доопрацьований меморандум про економічну та фінансову політику за програмою розширеного фінансування EFF найближчими днями.

Про це повідомила керівник прес-служби НБУ Валерія Селезньова у коментарі телеканалу "112 Україна".

"Нацбанк України спростував повідомлення агентства Reuters про те, що Україна підписала оновлений меморандум з МВФ. Як зазначила в ексклюзивному коментарі нашому каналу керівник прес-служби НБУ Валерія Селезньова, меморандум з МВФ ще не підписаний, але це буде зроблено в найближчі дні", - повідомив ведучий телеканалу.

За даними українським ЗМІ, однією з основних причин затримки з погодженням тексту меморандуму є питання антикорупційного суду.

У середу, 1 березня, агентство Reuters, посилаючись на джерела в НБУ, повідомило, що Україна і МВФ вже підписали меморандум про співпрацю.

Раніше в НБУ припускали, що Україна отримає транш вже в березні.

Як відомо, відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17,11 млрд дол. з першим траншем в 5 млрд дол. передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по 1,63 млрд дол. і зменшення квартальних траншей в 2016-2018 роках до 0,61 млрд дол.

13 лютого 2017 року директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що переговори Міжнародного валютного фонду з Україною про виділення чергового траншу кредитної програми просуваються добре.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-