Бізнес можна буде зареєструвати і ліквідувати за добу онлайн

Бізнес можна буде зареєструвати і ліквідувати за добу онлайн

Укрінформ
Міністерство юстиції України презентувало онлайн-сервіси, за допомогою яких можна буде зареєструвати та ліквідувати власний бізнес протягом доби.

Про це під час прес-конференції заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«І на сайті Онлайн будинку юстиції, і на державному порталі з сьогоднішнього дня у повноцінному режимі діє можливість зареєструвати в онлайн форматі себе як ФОП. Так само ми надаємо доступ до такої послуги як реєстрація змін до відомостей про фізичну особу-підприємця. Це надзвичайно популярна послуга, якою користуються близько 500 тисяч разів на рік. Третя послуга для ФОП – припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця. Для того, щоб не стояти в чергах з документами і не просити бюрократів закрити вашу компанію, зараз ми надаємо таку можливість на урядовому онлайн порталі", - зазначив Петренко.

Він підкреслив, що завдання Міністерства юстиції - «реєстрація компанії чи фізичного суб'єкта підприємницької діяльності (ФОП) протягом 24 годин».

Міністр пояснив, що подача онлайн-заявки, наприклад, на ліквідацію компанії, запускає процес припинення суб'єкта підприємницької діяльності, який завершується практично в межах 24 годин.

Зареєструвати власний бізнес, повідомив Петренко, можна за коротший термін.

«Зараз діє система обміну реєстрації між реєстрами Мін'юсту та реєстром Податкової служби, Фіскальної служби, Пенсійного фонду і статистики. За відповідними регуляціями кожні 5 годин відбувається обмін інформації між реєстрами. Наприклад, якщо ви о 9-ій ранку подали заявку на реєстрацію компанії, то протягом наступних 5 годин маєте шанс повністю її зареєструвати і поставити на облік автоматично в Пенсійному фонді, органах статистики і в Фіскальній службі», - зазначив міністр юстиції, підкреслюючи, що ця процедура може зайняти від 5 до 7 годин при максимальному терміні 24 години.

Нині, підкреслив він, онлайн-реєстрація та ліквідація ФОП працює в тестовому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-