Росія на 37% підняла ціну коксу - директор

Росія на 37% підняла ціну коксу - директор "Азовсталі"

Укрінформ
Вугілля, постачання якого з тимчасово окупованих територій Донбасу сьогодні заблоковано, Україна може купити лише в двох країнах - США і Росії, проте остання за кілька днів підняла вартість коксу на 37%.

Про це заявив на брифінгу генеральний директор металургійного комбінату "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі після наради під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спочатку була зупинена Авдіївка після артилерійського обстрілу, потім люди заблокували рейки. Ми вимушені були купувати кокс у двох місцях — або в Росії, або в Америці. Зрозуміло, що сусід ближчий. Але за один, максимум два дні ціна коксу в Росії піднялася одразу на 37%. Його ціна настільки велика, що виробництво чавуну не має сенсу", - сказав Цкітішвілі.

Водночас він зазначив, що за період з 1 лютого до сьогоднішнього дня "Азовсталь" через блокаду і, як наслідок, здорожчання сировини, зниження обсягів виробництва несе додаткові збитки на $3,6 млн.

За його словами, ця сума дорівнює сумі місячного заробітного фонду всього комбінату.

Крім того, директор "Азовсталі" додав, що якщо найближчим часом не вжити "кардинальних заходів" щодо вугільної блокади, то робота комбінату знизиться до 40% об’ємів виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-