Балчун і профспілки досягли згоди щодо тарифів на вантажні перевезення

Балчун і профспілки досягли згоди щодо тарифів на вантажні перевезення

Укрінформ
Глава ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун заявив про досягнення згоди з профспілками щодо необхідності підвищення тарифів на вантажні перевезення.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook

"Сьогодні з профспілками також маємо спільне бачення необхідності індексації тарифів на вантажні перевезення. Профспілки заявили про підтримку нашої позиції з цього питання", - зазначив Балчун. 

Він наголосив, що підвищення тарифних ставок і посадових окладів працівникам "Укрзалізниці", яке відбудеться з 1 березня, - це взаємопов'язані речі. Найближчими днями з цього приводу планується спільна публічна заява.

"Виходимо з того, що подальше підвищення тарифних ставок і посадових окладів можливе лише після підвищення тарифів на вантажні перевезення. Думаємо, найближчими днями разом з профспілками вийдемо у публічну площину із заявою про наші спільні кроки у відстоюванні інтересів компанії і її працівників", - написав Балчун.

Крім того, він пообіцяв представити комплексну програму розвитку залізничної компанії.

"Незабаром ми презентуємо уряду всебічну стратегію розвитку компанії. Перед цим подамо її на розгляд профспілок", - написав очільник залізниці.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Балчуна, з 1 березня тарифні ставки і посадові оклади працівників ПАТ «Укрзалізниця» буде підвищено на 25%.

Ініціатива Укрзалізниці щодо підвищення тарифів з 2017 року перебуває на розгляді в Міністерстві інфраструктури. Проте позиція міністерства полягає втому, що ціни мають підвищуватися за фактом зміни якості сервісу.

Крім того, Мінінфраструктури пропонує поетапне підвищення тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу у внутрішньому сполученні в 2017 році з 1 квітня на 10% і з 1 жовтня на 10% у всіх категоріях поїздів і вагонів (крім вагонів 1-го класу поїздів "Інтерсіті+").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-