Насалик: Ми розробили чотири проекти заміщення антрациту, два – вже діють

Насалик: Ми розробили чотири проекти заміщення антрациту, два – вже діють

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості ввело в дію два з чотирьох розроблених проектів заміщення вугілля антрацитової групи.

Про це заявив керівник відомства Ігор Насалик в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Міністерство розробило чотири проекти по заміщенню антрацитової групи. Більш того, два проекти ми вже повністю ввели в дію", - заявив Насалик.

За словами міністра, один проект дає змогу зменшити споживання вугілля антрацитної групи щонайменше на 1 млн тонн. "Проект, що пов'язаний з Рівненською АЕС та підстанцією "Київська" - це 750 кВ, який вже йде, забезпечивши Київ і Київську область. Другий - це введення гідроакумулюючої станції, яка також дала економію близько 400 тисяч тонн вугілля", - зазначив Насалик.

Він додав, що ще два проекти планується ввести в цьому році. "Це заміна антрацитної групи на другому і п'ятому блоці Зміївської ТЕЦ, економія якої становитиме близько 1,3 млн тонн, і введення лінії Запоріжжя-Каховка, яка також дасть близько 1,5 млн тонн", - додав Насалик.

Водночас міністр наголосив, що на тимчасово не підконтрольній території "працює 600 тисяч шахтарів, які видобувають українське вугілля", що поставляється на потреби української енергетики. "Гроші ці шахтарі отримують через картки "Ощадбанку України", - заявив міністр енергетики та вугільної промисловості і додав: "У нас немає кореспондентських рахунків між контрольованою та неконтрольованою зоною".

Як повідомлялося, "Укренерго" і Міністерство енергетики пропонують Кабміну запровадити надзвичайний стан на ринку електроенергії через зупинку постачання антрациту із зони АТО внаслідок двотижневої блокади колій, якими поставляється вугілля з окупованих територій Донбасу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не бачить альтернативи постачанню вугілля з підприємств на окупованій частині Донбасу для того, щоб забезпечити теплопостачання.

У Кабміні допускають можливість віялових відключень з кінця березня в разі продовження повного блокування поставок вугілля із зони АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-