Чавушоглу обговорив з Порошенком участь України у газоводі TANAP

Чавушоглу обговорив з Порошенком участь України у газоводі TANAP

Укрінформ
Під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу було обговорено, зокрема, шляхи приєднання України до Трансанатолійського газопроводу (TANAP), який постачатиме каспійський газ до Європи в обхід Росії.

Про це міністр закордонних справ Туреччини заявив під час прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вчора ввечері ми з Президентом Порошенком обговорювали питання, яким чином Україна зможе взяти участь у реалізації проекту TANAP”,  - сказав Чавушоглу.

Він зазначив, що політика Туреччини в енергетичній сфері є прозорою, не направленою проти жодної з країн, та націлена на національні інтереси. За словам глави МЗС, саме в цьому ракурсі слід розцінювати і проект газопроводу “Південний потік”. “Туреччина з багатьма країнами підписує угоди, втілює енергетичні проекти для своєї енергетичної безпеки та диверсифікації джерел постачання енергоносіїв. І "Південний потік" має для нас велике значення, ми є учасниками цього проекту. Хоча є також країни, які відчувають дискомфорт від цього проекту”,  - сказав Чавушоглу.

Туреччина, перш за все, розцінює усі проекти з точки зору забезпечення власної енергетичної безпеки. “У цьому питанні надзвичайно важливим є саме національний інтерес. Ми ні в якому разі не хочемо робити жодних кроків проти будь-якої країни і не розглядаємо питання з цієї точки зору”,  - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-