Гройсман порадився з главами Мінфіну та НБУ щодо грошей на будівництво доріг

Гройсман порадився з главами Мінфіну та НБУ щодо грошей на будівництво доріг

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів нараду з обговорення репрофайлінгу (реструктуризації) облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для вивільнення ресурсів на масштабне будівництво доріг.

Як повідомляє Урядовий портал, в обговоренні взяли участь голова Нацбанку Валерія Гонтарева, перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, віце-прем'єр Володимир Кістіон, міністр фінансів Олександр Данилюк, керівництво Укравтодору та народні депутати.

"Прем'єр-міністр наголосив, що питання розвитку українських доріг, їх будівництво та реконструкція у 2017 році визначено одним з головних пріоритетів уряду", - йдеться у повідомленні.

У результаті консультацій, фракціями коаліції у парламенті була внесена пропозиція про пошук нового фінансового інструменту для збільшення фінансування на будівництво доріг на 15 млрд грн через репрофайлінг, який потрібно провести з Національним банком, зазначив Гройсман. За його словами, такий механізм дасть можливість акумулювати на автодорожні роботи у 2,5 рази більше ресурсу, ніж це було минулого року.

Мінфін та Нацбанк провели роботу з обговорення питання репрофайлінгу ОВДП з портфеля НБУ, зазначив Прем'єр-міністр.

Він також зауважив, що Президент України повністю підтримує цю ідею і вважає, що будівництво доріг у країні є одним з важливих пріоритетів.

Глава уряду також підкреслив нагальність забезпечення фінансування капітального ремонту доріг під час сприятливих погодних умов.

Орієнтовно загальна сума з урахуванням ресурсу від репрофайлінгу сягне близько 35 млрд грн. "Це достатньо відчутний обсяг для країни", – зазначив Гройсман.

На сьогодні визначено три джерела фінансування будівництва доріг, зокрема передбачені у Держбюджеті та кошти міжнародних фінансових організацій, повідомив Прем'єр-міністр.

За його словами, сьогодні система готова для масштабного будівництва доріг: розпочато відродження автодорожнього господарства, підготовлені проектна документація, техніка та матеріали.

Будівництво доріг підкреслить логістичні можливості України, сприятиме збільшенню вантажоперевезень та розвитку економіки.

"Питання доріг має надважливе значення. Поєднання торговельних коридорів з морськими портами дасть можливість відігравати значну роль у переміщенні товарів", – наголосив Гройсман.

Фото: Анастасія Сироткіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-