Микольська: Канада відкрила для українських товарів 98% ринку

Микольська: Канада відкрила для українських товарів 98% ринку

Відео
Укрінформ
Канада імпортує за рік товарів на суму близько 420 млрд дол., що відкриває дуже великі можливості для України.

Про це в ефірі UA|TV сказала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська.

«Канада - це величезний ринок, як за ВВП, так і за обсягом імпорту. Канада імпортує за рік товарів на суму близько 420 мільярдів доларів США. Якщо поділити цю суму на фактичне населення Канади, то виходить, що на одну людину, яка мешкає в Канаді, припадає близько 12 тисяч доларів США імпорту за рік. Тобто для нас це дуже великі можливості», - наголосила вона.

Крім того, за словами Микольської, Канада - один з найбільших ринків з українською діаспорою. «На цьому ринку присутня споживча схильність до українських продуктів. Немає необхідності пояснювати, що таке український продукт», - сказала заступник міністра.

Вона також додала, що Канада відкрила для українських товарів 98% ринку, фактично відразу українські товари можуть поставлятися туди без сплати митних зборів.

Як відомо, Угода про вільну торгівлю Канади з Україною була підписана 11 липня 2016 року під час візиту канадського прем'єра Джастіна Трюдо до Києва. Після набуття чинності, що стане можливим після завершення процедури ратифікації парламентами двох країн, Канада скасує мита на 99,9% українського імпорту. У свою чергу Україна скасує 86% мит на імпорт з Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-