Опалювальний сезон й без російського газу проходить стабільно – Насалик

Опалювальний сезон й без російського газу проходить стабільно – Насалик

Укрінформ
Україна споживає близько 150 млн кубометрів газу на добу, у сховищах лишається приблизно 9,5 млрд кубометрів блакитного палива. При цьому, Україна не має потреби в імпорті з Росії.

Про це на прес-конференції заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі у сховищах близько 9,5 млрд кубометрів газу. Споживання в середньому при мінусових температурах - 200 млн кубометрів на добу, наразі ми споживаємо близько 150-160 млн кубометрів газу на добу", - сказав Насалик.

За його словами, тільки теплова генерація змогла протягом 2016 року заощадити близько 1,8 млрд кубометрів газу. А протягом першого кварталу 2017 року очікується споживання газу тепловою генерацією на рівні 1,342 млрд кубометрів замість 1,665 млрд кубометрів.

Міністр також нагадав, що перед Новим роком Україна, ЄС та Росія проводили тристоронні перемовини щодо можливості відновлення постачання російського газу, однак сторонам не вдалося досягти домовленості про підписання додаткової угоди до основного контракту на постачання російського газу - без цього документа Україна не постачатиме газ із Росії.

"Перемовини, які відбулися перед Новим роком, завершилися нічим. По-перше, Україна може повністю обійтися без російського газу, по-друге - ми надійний транзитер російського газу в Європу", - наголосив Насалик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-