Азербайджан і Україна заборонили товари з окупованих Карабаху і Донбасу - ЗМІ

Азербайджан і Україна заборонили товари з окупованих Карабаху і Донбасу - ЗМІ

Укрінформ
Баку і Київ домовилися не пропускати товари, вироблені на окупованих азербайджанських і українських територіях, без схвалення офіційної влади.

Про це заявив посол України в Азербайджані Олександр Міщенко, повідомляє «Інтерфакс-Азербайджан».

«Під час візиту президента Петра Порошенка в Баку глави двох держав дали доручення керівникам митних структур України і Азербайджану зустрітися і обговорити питання пропуску товарів, що надходять з окупованих територій двох країн. Керівники митних структур зустрілися і виробили механізм, згідно з яким товари з цих територій можуть поставлятися в тому разі, якщо ліцензовані центральною владою - Києвом і Баку», - сказав Міщенко.

За словами дипломата, товари, вироблені в Нагірному Карабаху, можуть перетнути кордон України тільки зі схвалення Баку. Аналогічну схему застосовує Азербайджан відносно товарів, що надходять з Донбасу.

«Наприклад, маркування на шампанське. Якщо там написано Україна, Артемівський завод (Донбас), означає все нормально. А якщо якась Новоросія або ще щось в цьому дусі, то природно Азербайджан їх не прийматиме. Подібний підхід застосовується і до товарів з Нагірного Карабаху», - зазначив Міщенко.

За словами посла, правила і циркуляри почали діяти відразу ж, як президенти дали доручення. «Тут не треба підписувати якісь міждержавні угоди. Відповідний документ був підписаний керівниками митних структур», - додав дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-