Гройсман лобіює українську техніку: Досить вимивати валюту

Гройсман лобіює українську техніку: Досить вимивати валюту

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у понеділок провів нараду з питань підтримки виробництва спеціальної вантажно-автомобільної техніки в Україні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Нам треба створювати додану вартість і робочі місця в Україні. Виходячи з того, що держава має величезні потреби в техніці, я думаю, що наше машинобудування має не стояти осторонь цього процесу. Маємо надати серйозну підтримку машинобудуванню. Я не збираюся лобіювати конкретного виробника, я хочу лобіювати локалізацію. Все те, що ми сьогодні закуповуємо як держава для розвитку нашої країни, маємо закуповувати максимально те, що виробляється в Україні, і продукцію, що забезпечує українців робочими місцями", - наголосив Глава уряду на початку наради.

Прем’єр-міністр підкреслив необхідність забезпечення високої локалізації на закупівлю усієї продукції, необхідної для України. Також має бути забезпечена належна якість, конкурентна ціна, гарантійне обслуговування, стабільність постачання та інший сервіс, зауважив Гройсман.

"Я не збираюся лобіювати будь-якого виробника в Україні, я збираюся лобіювати українського виробника. Це для мене є принципово важливим. Якщо ми вимиваємо валюту з України, підриваємо стабільність національної валюти, починаємо годувати економіки інших країн - це не мій шлях", - наголосив Прем’єр-міністр.

За його словами, треба змінити модель, коли Україна закуповує продукцію з-за кордону, а сама залишається сировинним придатком.

Гройсман зауважив, що у країні зокрема є потреба у комунальній, військовій техніці, локомотивах та вагонах для "Укрзалізниці".

Він зазначив, що на закупівлю техніки Укравтодором для прибирання магістральних доріг у 2017 році виділено 250 млн, 600 млн грн передбачено на закупівлю пожежно-рятувальної техніки для ДСНС. Також 500 млн грн заплановані для придбання сільськогосподарської техніки.

При цьому він зауважив, що у рамках фінансової децентралізації у місцевих бюджетах є ресурси для закупівлі необхідної техніки.

Прем’єр-міністр також нагадав, що уряд створив Національний комітет з промислового розвитку.

"Для нас масштабно важливо, щоб ми зробили такий пул, яким ми можемо завантажувати наші підприємства. Для мене важлива локалізація", - зазначив він.

За результатами обговорення Прем’єр-міністр поставив завдання розробити технологічну карту щодо потреб державних структур у закупівлі техніки, потужностей виробників та з визначенням економічних вигід щодо економії Державного бюджету і створення нових робочих місць.

"Інвестуючи в нашу техніку, повертаємо в бюджет і реінвестуємо в якість життя людей. Моя позиція - державницька. Мені потрібно, щоб люди мали роботу, отримували заробітну плату, а економіка розвивалася", - наголосив Гройсман.

У нараді взяли участь перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, керівництво Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ, Державної служби з надзвичайних ситуацій, ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", представники Національного комітету з промислового розвитку, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, представники компаній з виробництва техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-