Кутовий каже, що сільське господарство зараз отримує в 20 разів більшу підтримку

Кутовий каже, що сільське господарство зараз отримує в 20 разів більшу підтримку

Укрінформ
Сільськогосподарська галузь України отримує сьогодні в 20 разів більшу підтримку порівняно з попереднім роком.

Про це міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий заявив в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу у Берліні, де взяв участь у заходах в рамках сільськогосподарської виставки "Зелений Тиждень".

"Цього року порівняно з попереднім ми маємо майже в 20 разів більшу пряму підтримку сільського господарства", - заявив Кутовий.

Він вважає великою заслугою свого відомства те, що вперше в історії України державна підтримка тепер визначається на період і прив'язана до ефективності галузі.

"Коли я говорив, що 1% від валового виробництва с/г продукції у вартості попереднього року повинен спрямовуватися на підтримку, це звучало як заголовок. Зараз це відображено у бюджетному кодексі на наступні 5 років", - наголосив міністр.

Він повідомив, що по попередньому році сума становила 5,5 млрд грн, за прогнозом наступного року, це буде вже майже на мільярд більше.

В числі конкретних прикладів він назвав програму, яку запускають цього року, з надання держпідтримки українського машинобудування. На ці цілі передбачено 550 млн грн цього року (10% усіх коштів).

"Наступного року це буде 15% і ще за рік - 20%", - пообіцяв керівник відомства. При цьому він уточнив, що підтримка йтиме не конкретним виробникам, а через створення ліквідності і можливості купувати техніку малим і середнім фермерам.

Повний текст інтерв'ю незабаром читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-