Кутовий запевняє: Мораторій на продаж землі нашвидкоруч не зніматимуть

Кутовий запевняє: Мораторій на продаж землі нашвидкоруч не зніматимуть

Укрінформ
Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий запевняє, що уряд не робитиме поспішних, неосмисленних кроків у питанні мораторію на продаж землі.

Про це він повідомив в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу в Берліні, де взяв участь у заходах в рамках сільськогосподарської виставки "Зелений Тиждень".

"Мораторій продовжено. Згідно з вимогами до парламенту, до кінця червня має бути подано відповідний законопроект. Потім буде час його обговорювати", - заявив глава Мінагропроду.

Він зазначив, що "є бачення МВФ", але уряд "здійснюватиме лише ті кроки, які не несуть жодного ризику для обсягу володіння, ефективності та зміни структури присутності на цьому ринку", - сказав міністр, пообіцявши, що особисто за цим дуже уважно стежитиме.

Кутовий підтримує Прем'єра в тому, що "уряд точно не робитиме необдуманих кроків, кілька разів не обговорених, виміряних", тому що йдеться про кардинальне і дуже важливе для історичної перспективи України рішення.

Міністр вважає, що потрібен ринок для прав оренди, потрібна банківська застава для прав оренди на землю, але земля має залишатися у пайовиків-сьогоднішніх власників, які, втім, можуть її продавати. Він також не бачить загрози продбезпеці в тім, щоби пайовики не володіли 3-4 гектарами землі, а, наприклад, 10-ма.

Повний текст інтерв'ю незабаром читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-