Спецкомісія ВР рекомендує відсторонити директора Запорізького титано-магнієвого

Спецкомісія ВР рекомендує відсторонити директора Запорізького титано-магнієвого

Укрінформ
Робоча група Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації рекомендує відсторонити директора "Запорізького титано-магнієвого комбінату" від виконання обов'язків в рамках судового провадження, що триває.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

"Робоча група Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації дійшла висновку, що дії Фонду державного майна України щодо рекомендації представнику держави продовжити контракт із директором TOB "ЗТМК" В.В.Сиваком (що було реалізовано під час загальних зборів TOB "ЗТМК", які відбулись 26.12.2016) суперечили інтересам держави. Визнано за доцільне також ініціювання з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відсторонення В.В.Сивака з посади директора TOB "ЗТМК" в рамках судового провадження, що триває", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2016 році НАБУ завершило досудове розслідування кримінального провадження стосовно директора TOB "ЗТМК" В.В.Сивака, який звинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Зокрема, йдеться про розтрату майна "ЗТМК" в сумі понад 492 млн грн через зловживання службовим становищем.

За висновками проведеного економічного аудиту Стратегічна програма технічного переоснащення Запорізького титано-магнієвого комбінату виконана всього лише на 5%. Тому не вбачається жодної економічної доцільності перетворення ДП Запорізький титано-магнієвий комбінат в TOB "ЗТМК" із втратою державної частки.

TOB "ЗТМК" було утворено на виконання постанов Кабінету міністрів України від 23 січня 2012 р. № 243 "Деякі питання титанової галузі" та від 03 жовтня 2012 р. N 955 "Деякі питання утворення товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Частка держави у TOB становить 51% (передано цілісний майновий комплекс державного підприємства Запорізький титано-магнієвий комбінат), інші 49% належать приватним структурам.

У грудні 2016 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціювала повернення державі заводу "Запорізький титаномагнієвий комбінат", який входить до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-