Україна не купуватиме газ у Росії без додаткової угоди

Україна не купуватиме газ у Росії без додаткової угоди

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" наполягає на підписанні тристоронньої додаткової угоди до контракту на постачання газу з російським Газпромом. Це та умова, за якої можливо буде здійснювати закупівлю газу в Росії.

Про це пише НАК "Нафтогаз України" у Фейсбуці.

"Нас питають, чи не надсилали ми заявку Газпрому на постачання газу. Ні. У грудні Газпром відмовився підписувати стандартну додаткову угоду, яка регулює спірні питання до рішення суду", - зазначили у Нафтогазі.

Водночас, за повідомленням російських ЗМІ, Газпром "готовий постачати газ Україні".

"При необхідності Росія готова постачати газ. Позитивна річ у тому, що Україна готова купувати і має адекватні фінансові кошти для цього", - пише російське інформаційне агентство "Прайм" із посиланням на віце-президента Єврокомісії з енергосоюзу Мароша Шефчовича.

Він також підкреслює, що наприкінці минулого року Україна і РФ не досягли домовленості про постачання газу цієї зими.

"Є одне питання, яке ми обговорюємо. Це юридичне питання. Воно, як і раніше, на столі. Я так розумію, що це питання дуже чутливе для обох сторін з огляду на наближення (рішення) Стокгольмського арбітражу... Ми обмінюємося пропозиціями, листами", - сказав віце-президент ЄК.

Раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" відмовляється сплачувати 5,3 млрд дол. Газпрому, які були нараховані Україні за невиконання пункту контракту "бери або плати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-