Нафтогаз бідкається, що борг споживачів сягнув майже 33 мільярдів

Нафтогаз бідкається, що борг споживачів сягнув майже 33 мільярдів

Укрінформ
Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ протягом тижня зросла на 7,843 млрд грн (31,5%) та сягнула 32,7 млрд грн.

Про це інформує прес-служба компанії.

"Станом на 17 січня 2017 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становить близько 32,7 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 7 843 млн грн (31,5%)", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у "Нафтогазі", зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного у грудні 2016 року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 25 числа поточного місяця.

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 84% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 7%, борг прямих промислових споживачів - близько 9%.

Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 1,504 млрд грн (73%). Сумарна заборгованість "Київенерго" досягає близько 3,565 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-