Мінекономіки просить виші готувати фахівців з питань публічних закупівель

Мінекономіки просить виші готувати фахівців з питань публічних закупівель

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку та торгівлі звернулося до вищих навчальних закладів з пропозицією розглянути можливість введення навчальної дисципліни з питань публічних закупівель.

Про це йдеться у листі відомства до вищих навчальних закладів за підписом першого заступника міністра Максима Нефьодова.

"Одним із напрямків, які наразі розглядаються Мінекономрозвитку за участю Міносвіти, є ...створення у вищих навчальних закладах можливості отримання вищої освіти, що включала б відповідну дисципліну (курс) за напрямком публічних закупівель. У зв'язку із цим, вищим навчальним закладам пропонується розглянути можливість та доцільність запровадження навчальних дисциплін з питань публічних закупівель до програм за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр/магістр", - йдеться у листі.

Зазначається, що зараз приблизна кількість державних організацій, які здійснюють закупівлі в системі ProZorro, досягає 25 тисяч. Усі вони повинні мати підготовлених професійних фахівців, які відповідатимуть за закупівлі. Також у закупівлях приймають участь комерційні організації - постачальники товарів, робіт та послуг. Разом з тим уряд планує у цьому році створити централізовані закупівельні організації, метою яких буде здійснення закупівель на професійній основі в інтересах Мінекономрозвитку.

Необхідність професіоналізації у сфері публічних закупівель виникла у зв'язку з розширенням ринку праці у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-