Bank of America: на зміну інвестору

Bank of America: на зміну інвестору "давоського" типу приходить "інвестор - любитель пива"

Укрінформ
Спеціалісти Bank of America прогнозують еру занепаду інвестування, орієнтованого на глобалізацію, на зміну якому приходять нові тренди.

Напередодні Міжнародного економічного форуму у швейцарському Давосі та інаугурації президента США Дональда Трампа аналітики Bank of America передбачають завершення епохи інвестора "давоського" типу (Davos man), та прихід нового -  інвестора-любителя пива (Joe Six-Pack), повідомляє американська телекомпанія CNBC.

"Думка більшості переходить від "давосця" до "любителя пива", - йдеться в повідомленні.

На думку аналітиків Bank of America, тип інвестора-"давосця", який керується принципами фінансової столиці Wall Street, відзначається вірою у всемогутність Центробанку та ринків облігацій, у своїй роботі спирається на принцип жорсткої економії держкоштів, глобалізації, дефляції, вірить в новітні технології та проповідує високу загальну вартість акцій.

Натомість, тип "інвестора - любителя пива" не вірить Центральному банку, сповідує ізоляціонізм, потребує податково-бюджетного стимулювання, надає перевагу нерухомості та банкам, "дружить" з інфляцією та працює з акціями дрібних компаній.

Що стосується причин такої зміни типів інвестування, то фахівці говорять про так звану "торгівлю в стилі Трампа", яка характеризується традиційною містечковою низькотехнологічною економікою.

"Дійство переміщується із Уолл Стріт (фінансовий сектор) на Мейн Стріт (уособлення традиційної містечкової низькотехнологічної економіки)", - напівсерйозно-напівжартома пророкують банківські аналітики.

На думку аналітиків, ця тенденція підживлюється цілою низкою чинників, включаючи той факт, що 1,5 трлн доларів перетекли в фонди облігацій протягом останніх 10 років, в той час як інвестиційні фонди були проігноровані.

"Нерухомість знаходиться на мінімальній позиції за 90 останніх років, порівняно з фінансовими активами", - визнають аналітики.

Таким чином, резюмують фахівці Bank of America, якщо "давосцю" сприяла політика Центробанку, то сучасний інвестор розраховує на податково-бюджетне стимулювання та дерегуляцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-