Трюдо, слідом за Меркель і Олландом, скасував поїздку в  Давос

Трюдо, слідом за Меркель і Олландом, скасував поїздку в Давос

Укрінформ
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо скасував свою участь у Всесвітньому економічному форумі в Швейцарії.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у офісі прем'єр-міністра Канади.

«Прем'єр-міністр більше не планує відвідувати Давос для участі у Всесвітньому економічному форумі», - розповіли у Трюдо.

Причиною відмови від поїздки стала необхідність зосередитися на подорожі Канадою, яку Джастін Трюдо здійснюватиме наступні кілька тижнів, аби спілкуватися із громадянами.

Водночас в офісі прем’єра наголосили, що Канаду в Давосі представлятиме поважна делегація, до складу якої увійдуть кілька міністраів федерального уряду.

Це рішення глави канадського уряду стало неочікуваним, оскільки у грудні його офіс оголосив про підготовку до візиту на ВЕФ. У 2016-му Трюдо брав участь у Форумі разом із кількома федеральними міністрами.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Франсуа Олланд та канцлер ФРН Ангела Меркель теж відмовилися від цьогорічного Давосу.

Всесвітній економічний форум (ВЕФ) - міжнародна неурядова організація. Заснована 1971 року, організація мала назву «Європейський форум менеджменту», яку змінила на нинішню в 1987-му, коли форум розширив свої рамки, переформатувавшись на платформу вирішення міжнародних питань.

Щорічна зустріч під егідою Форуму проводиться в Давосі (Швейцарія), крім того Форум виступає організатором ділових заходів в різних країнах. Формат зустрічі об'єднує близько 2500 вищих керівників бізнесу, міжнародних політичних лідерів, науковців і журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-