У НБУ пояснили, як діятиме обмеження розрахунків готівкою

У НБУ пояснили, як діятиме обмеження розрахунків готівкою

Укрінформ
Розрахунок між фізичною особою та підприємством за товар, роботу чи послугу, вартість якого перевищує 50 000 гривень, має здійснюватися в безготівковій формі, зокрема шляхом переказу коштів з поточного рахунку на поточний рахунок. 

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

«При цьому переказ може бути ініційований за допомогою, наприклад, платіжної картки. Такий розрахунок також можна здійснювати шляхом внесення готівки для подальшого зарахування коштів на поточний рахунок юридичної особи, фізичної особи - підприємця – отримувача коштів. 

Приклад. Фізична особа інвестує кошти в придбання нерухомості на первинному ринку/купує новий автомобіль/купує ювелірний виріб вартістю 70 000 грн у юридичної особи (фізичної особи-підприємця)», - йдеться в повідомленні. 

У НБУ зазначають, що фізична особа може розрахуватися: за допомогою платіжної картки в розмірі 70 тис. грн, перерахувати кошти зі свого поточного рахунку на рахунок отримувача в розмірі 70 тис. грн, чи внести до каси банку готівку у сумі 70 000 грн для перерахування та зарахування на рахунок юридичної особи (фізичної особи-підприємця). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-