Нацбанк розширив критерії відбору для участі у валютній інтервенції НБУ

Нацбанк розширив критерії відбору для участі у валютній інтервенції НБУ

Укрінформ
Національний банк України розширив критерії відбору для участі у валютній інтервенції НБУ у формі запиту щодо найкращого курсу. Вони набувають чинності з 6 січня 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

«Національний банк України удосконалив критерії відбору банків для участі у валютній інтервенції НБУ за новою формою - запит щодо найкращого курсу, запровадження якої передбачено Стратегією валютних інтервенцій НБУ на 2016-2020 рр.», - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що досі відбір банків здійснювався за єдиним принципом - обсяг операцій з купівлі та продажу іноземної валюти з іншими учасниками міжбанківському валютному ринку та Національним банком. Кожного кварталу обиралися 20 банків, які мали найбільший обсяг таких операцій у попередньому кварталі. Перший перелік банків-учасників такої валютної інтервенції у IV кварталі 2016 року, обраних за цим прозорим принципом, було оприлюднено на початку листопада.

Разом з тим Національний банк вважає за необхідне розширити критерії, щоб підвищити об’єктивність та обгрунтованість відбору банків-учасників валютної інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу.

Відтепер у цій валютній інтервенції НБУ зможуть брати участь 20 банків, які за підсумками попереднього кварталу мають найкращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку. Цей загальний рейтинг розраховується на основі місця банку в кожному з трьох складових рейтингів, побудованих за трьома критеріями:

- обсяг операцій банку з купівлі та продажу іноземної валюти з іншими суб’єктами ринку та Національним банком (питома вага місця в цьому рейтингу в обрахунку загального рейтинга становить 50%), 

- обсяг операцій банку з клієнтами з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти (питома вага місця в цьому рейтингу - 30%),

- обсяг активів банку (питома вага місця в цьому рейтингу - 20%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-