Україна продовжить на рік транзит російського газу і втричі збільшить обсяги

Україна продовжить на рік транзит російського газу і втричі збільшить обсяги

Укрінформ
ПАТ "Укртрансгаз" отримав дозвіл свого одноосібного акціонера в особі НАК "Нафтогаз України" на продовження на рік угоди з приватним акціонерним товариством з іноземними інвестиціями "Газтранзит" на транспортування російського газу. Додаткова угода передбачає збільшення обсягів транспортування з 6,57 млн куб.м до 20,5 млн куб.м.

Інформація про продовження угоди розміщена на сайті ПАТ "Укртрансгаз".

"Публічне акціонерне товариство "Укртрансгаз" 30 грудня 2016 року отримало від одноосібного акціонера Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" Рішення Загальних зборів акціонерів № 78 від 29 грудня 2016 року про схвалення та надання згоди на вчинення правочинів, щодо вчинення яких є заінтересованість", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в оприлюдненому документ зазначається, що додаткова угода до договору на транспортування природного газу магістральними трубопроводами України передбачає збільшення обсягу транспортування природного газу.

Так, планується транспортувати 20,5 млн куб.м природного газу. Вартість транспортування становитиме 15,131 млн грн. 

Для порівняння, за основною угодою з 1 квітня 2016 року по 31 грудня 2016 року передбачалося транспортування 6,57 млн куб.м на суму 4,849 млн грн.

Відповідно до додаткової угоди, ПАТ "Укртрансгаз" зобов’язується надати послуги з транспортування магістральними трубопроводами природного газу замовника в особі "Газтранзиту" від пунктів приймання-передачі газу в магістральні трубопроводи до компресорної станції Тарутине.

Тарифи, за якими надаватимуться послуги, відповідно до Закону України "Про ринок природного газу", встановлюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

За інформацією ЗМІ, серед засновників приватного акціонерного товариства з іноземними інвестиціями "Газтранзит" є російські компанії "Газпром" та "Турусгаз", а також - НАК "Нафтогаз України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-