Укрзалізниці дозволили витратити на капітальні інвестиції 16 мільярдів

Укрзалізниці дозволили витратити на капітальні інвестиції 16 мільярдів

Укрінформ
Укрзалізниця отримала дозвіл здійснити у 2017 році витрати на оплату капітальних інвестицій на першочергові напрямки у розмірі до 16 млрд грн до затвердження фінансового плану.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укрзалізниця».

Відповідну постанову 28 грудня схвалив Кабінет Міністрів України.

 «Правління товариства та особисто голова Войцех Балчун подякували урядовцям за підтримку та можливість уже з 1 січня розпочати оновлення основних фондів компанії. Постанова КМУ «Щодо деяких питань діяльності публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», яку сьогодні схвалено на засіданні уряду, знімає обмеження, які діяли відповідно до постанови КМУ від 3.10.2012 №899 щодо заборони здійснювати витрати на капітальні інвестиції до затвердження річного фінансового плану. Це відкриває можливості Укрзалізниці оперативно розпочати виконання першочергових напрямків капітальних вкладень вже з початку 2017 року», - йдеться у повідомленні.

Кошти у розмірі до 16 млрд грн Укрзалізниця планує спрямувати на закупівлю майже 5900 піввагонів (за рахунок коштів ЄБРР та власних),  виготовити на власних заводах-філіях товариства 3000 вантажних піввагонів, придбати 50 пасажирських вагонів, модернізувати вантажні вагони та 200 пасажирських вагонів, продовжити будівництво Бескидського тунелю, реконструкцію колій та стрілочних переводів. Також розпочати масштабний інфраструктурний проект у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями ЄІБ та ЄБРР - електрифікацію дільниці Долинська-Миколаїв.

«Вчасні капітальні вкладення дають можливість реалізувати проекти з оновлення рухомого складу, реконструкції інфраструктури, збільшення пропускної спроможності. Це дозволить інвестувати не лише у розвиток залізничної галузі, а й загалом в економіку України, завантажити українські підприємства, створити нові робочі місця. Лише на сталь у 2017 році Укрзалізниця витратить більше 3 млн грн», - зазначив Балчун.

У 2016 році капітальні інвестиції Укрзалізниця розпочала з березня, у 2015 році - з серпня, у 2014 році - з червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-