Російський газ коштує в Румунії дешевше, ніж газ місцевого видобутку

Російський газ коштує в Румунії дешевше, ніж газ місцевого видобутку

Укрінформ
Обсяги імпортованого Румунією російського природного газу становлять близько 30% від загального обсягу споживаного в країні палива, а в зимовий період показник імпорту може досягти 40%.

Про це заявив керівник румунського Національного агентства з регулювання в енергетиці Ніколае Хаврилець, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Істотне зростання обсягів імпорту російського газу (у зимовий період імпорт може скласти близько 40% від загального обсягу споживаного в країні газу) обумовлене, перш за все, запровадженням надмірно високого податку на надприбуток для румунських постачальників газу. Високі податки і призвели до того, що імпортований з Росії газ коштує румунським споживачам дешевше, ніж вітчизняний», - зазначив Хаврилець.

На початку 2015 року в тому ж Агентстві з регулювання в енергетиці заявляли, що імпорт російського газу скоротився до 3% від загального обсягу споживаного в Румунії газу.

Кількома днями раніше в румунській газової компанії «Трансгаз» заявили, що, в разі холодної зими у Румунії можуть виникнути проблеми з постачаннями газу для побутових споживачів, оскільки газові сховища країни заповнені лише на дві третини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-