Президент вдячний Раді за гарантії вкладникам ПриватБанку

Президент вдячний Раді за гарантії вкладникам ПриватБанку

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко подякував народним депутатам Верховної Ради за підтримку ініціативи щодо гарантій вкладникам ПриватБанку.

Про це Глава держави написав у Фейсбуці.

"Дякую парламенту за оперативну підтримку моєї ініціативи щодо гарантій вкладникам ПриватБанку. Таку позицію Верховної Ради розглядаю і як політичну підтримку рішення про переведення банку в державну власність", - зазначив Порошенко.

Як повідомляло агентство, народні депутати у вівторок 276 голосами підтримали поданий  Президентом України законопроект N5553 "Про внесення зміни до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб".

Згідно зі змінами держава бере на себе обов'язок із гарантування відшкодування фізичним особам - вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності із законом "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

При цьому для цих фізичних осіб також зберігаються передбачені законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Проект закону про державні гарантії вкладникам державних банків Президент вніс до Верховної Ради після рішення уряду про націоналізацію ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-