Рада внесла зміни до Бюджетного кодексу

Рада внесла зміни до Бюджетного кодексу

Укрінформ
Народні депутати ухвалили законопроект №5131 про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів), який пов'язаний із затвердженням держбюджету-2017.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 244 парламентарії.

Згідно з законом, місцеві бюджети затверджуються рішенням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, відповідної місцевої ради до 25 грудня (включно) року, що передує плановому.

У цьому законі закладаються зміни у фінансуванні освіти, медицини та соціальної сфери з державного та місцевих бюджетів.

Голова підкомітету з питань бюджетної політики та удосконалення положень Бюджетного кодексу нардеп Костянтин Іщейкін зазначив, що до цього законопроекту надійшло 233 правки від народних депутатів.

"Комітет з питань бюджету вирішив врахувати 25 пропозицій нардепів до цього законопроекту та відхилити 208. Головним критерієм при опрацюванні комітетом наданих пропозицій було дотримання принципу збалансованості бюджетної системи, а отже показників, що покладені в основу держбюджету на 2017 рік", - зауважив він.

Депутат додав, що найбільш дискусійними вкотре стали пропозиції стосовно порядку надання з держбюджету місцевим бюджетам освітньої та медичної субвенцій, передачі на фінансове забезпечення з місцевих бюджетів компенсації за пільговий проїзд громадян, питання утримання закладів профтехосвіти, зарахування до місцевих бюджетів екологічного податку, встановлення нових нормативів податку на доходи фізосіб.

"Все ж було підтримано алгоритм - зарахування цих коштів до бюджетів місцевого самоврядування у 2017 році здійснювати автоматично: в першому півріччі пропорційно до частки нарахувань місцевого акцизного податку за 2016 рік, у другому півріччі - пропорційно до обсягу реалізованого на відповідній території пального", - підсумував Іщейкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-