Суд відхилив скаргу ДФС про стягнення 4,2 мільярда з

Суд відхилив скаргу ДФС про стягнення 4,2 мільярда з "Енергоатому"

Укрінформ
Київський апеляційний адмінсуд залишив без задоволення скаргу Офісу великих платників податків ДФС щодо стягнення з НАЕК «Енергоатом» частини чистого прибутку (доходу), що вилучається до бюджету, в сумі 4,2 млрд грн.

Таке рішення колегія суддів ухвалила 13 грудня, повідомляє прес-служба Енергоатому.

«Київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу Офісу великих платників податків ДФС щодо стягнення з НАЕК «Енергоатом» частини чистого прибутку (доходу), що вилучається до бюджету, в сумі 4,2 млрд грн. Водночас апеляційний адмінсуд залишив без змін постанову Окружного адмінсуду Києва від 20 вересня 2016 року у справі за адміністративним позовом ДФС до Енергоатому», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 28 січня 2016 року колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду повністю задовольнила апеляційну скаргу Енергоатому на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва по справі №826/12407/15 про визнання незаконною та не чинною постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2014 №710 «Про внесення змін до Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями».

Після набуття чинності постанови №710 Енергоатом звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва із позовом про визнання її незаконною та не чинною. Саме через вимушене виконання вимог оскаржуваної постанови, в Енергоатом виникли зобов'язання зі сплати частини чистого прибутку (4,2 млрд грн) за 2014 рік, в якому компанія отримала збиток - 6,5 млрд грн. Цю суму було нараховано всупереч вимогам чинної редакції Бюджетного кодексу України та закону України «Про управління об'єктами державної власності». Постанова №710 також не відповідає закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» в частині запровадження нового порядку обчислення чистого прибутку лише для окремої групи господарюючих суб'єктів. Більш того, вказана постанова приймалася зі значними порушеннями регламенту Кабінету Міністрів.

Влітку 2015 року ДФС звернулася до суду із позовом про стягнення з Енергоатому 4,2 млрд грн на підставі постанови Кабміну №710.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-