Україна з анексією Криму втратила понад 1,5 трлн кубометрів запасів газу - Держгеонадра

Україна з анексією Криму втратила понад 1,5 трлн кубометрів запасів газу - Держгеонадра

Укрінформ
Україна з анексією півострова Крим втратила 80% нафтогазових запасів Чорноморського шельфу: близько 1,62 трлн. кубометрів запасів газу, а також 426 млн тонн нафти та конденсату.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив генеральний директор Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства Сергій Ошарин.

«У нас з анексією Криму практично 80% шельфу Чорного моря де-факто пішло до Росії. Уряд бореться за це усе, але де-факто виходить так», - сказав Ошарин.

Т.в.о. глави Державної служби геології та надр Микола Бояркін, у свою чергу, додав, що сумарні втрати запасів становлять 1,62 трлн. кубометрів газу, а також 426 млн тонн нафти й конденсату.

Зокрема, Україна втратила ресурси у Північно-західній частині Чорноморського шельфу, які оцінювалися в 500 млрд кубометрів газу і 50 млн тонн нафти та конденсату, у Прикерченській зоні - 320 млрд кубометрів газу і 126 тонн нафти та конденсату. Крім того, на континентальному ухилі було втрачено 800 млрд кубометрів газу, а також 250 млн тонн нафти й конденсату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-