НБУ запевняє: інфляція не вийде за прогнозовані межі попри мінімалку у 3200

НБУ запевняє: інфляція не вийде за прогнозовані межі попри мінімалку у 3200

Укрінформ
Вплив ініціативи щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн на рівень інфляції у 2017 році буде стриманий і не призведе до виходу інфляції за прогнозовані межі.

Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб під час традиційної зустрічі з керівниками найбільших банків. Сологуб презентував банкірам оцінки ефекту від анонсованого урядом підвищення мінімальної заробітної плати. 

За прогнозами НБУ, це призведе до зростання середньої номінальної заробітної плати приблизно на 23% у 2017 році. Особливо високими темпами середня зарплата зросте для низькооплачуваних працівників. Як наслідок, зросте і споживання, здебільшого продовольчих товарів.

При цьому ефект на платіжний баланс, а отже на валютний ринок, переконані в НБУ, буде мінімальний, оскільки додаткові доходи будуть спрямовані переважно на товари внутрішнього виробництва.

Таким чином, підсумував Сологуб, вплив цієї ініціативи на рівень інфляції у 2017 році буде стриманий і не призведе до виходу інфляції за межі цілі (8% +/-2 п.п.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-