Глава фінкомітету ВР: Сподіваються, Нацбанк не буде проти PayPal і Webmoney в Україні

Глава фінкомітету ВР: Сподіваються, Нацбанк не буде проти PayPal і Webmoney в Україні

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка сподівається, що у Національному банку не будуть заперечувати щодо ухвалення законопроекту №5361 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів", який може дозволити PayPal і Webmoney зайти в Україну.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

"Ринок платіжних систем в Україні доволі швидко розвивається. Запроваджуються нові платіжні послуги та операції, які вже встигли зарекомендувати себе на світових ринках. Збільшується кількість розрахунків платіжними картками через інтернет. Зростає попит на розрахунки електронними грошима. У зв'язку з цим ми з колегами пропонуємо вдосконалити регулювання платіжних систем, впорядкувати діяльність небанківських фінансових установ на ринку платіжних послуг, надати право небанківським фінансовим установам здійснювати випуск електронних грошей, а також вдосконалити порядок здійснення нагляду за діяльністю платіжних систем", - сказав Рибалка.

За його словами, законопроект лише нещодавно був зареєстрований у парламенті і поки що не включений навіть до порядку денного цієї сесії. Після отримання висновків від різних державних органів та реакції ринку Фінансовий комітет продовжить роботу над цим документом. "Тільки після опрацювання цієї законодавчої ініціативи в нашому комітеті ми зможемо побачити, чи підтримують його спочатку представники комітету, а вже потім увесь парламент", - наголосив нардеп.

Голова Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності підкреслив, що у разі ухвалення цього законопроекту люди отримають право за допомогою електронних грошей сплачувати податки, збори, інші обов'язкові платежі, а також здійснювати благодійні внески, оплату за товари, роботи, послуги електронними грошима.

За словами депутата, ініціатори законопроекту співпрацювали з Національним банком і підтримали окремі їхні пропозиції при підготовці документа.

"Тому сподіваюсь, що НБУ не буде заперечувати проти цієї законодавчої ініціативи", - додав Рибалка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-