Голова Європарламенту сьогодні спробує врятувати угоду про ЗВТ з Канадою

Голова Європарламенту сьогодні спробує врятувати угоду про ЗВТ з Канадою

Укрінформ
Президент Європарламенту Мартін Шульц у суботу проведе термінові зустрічі, щоб реанімувати обговорення угоди про зону вільної торгівлі між Євросоюзом та Канадою.

Про це голова ЄП написав у Твіттер.

Шульц планує окремі переговори з міністром торгівлі Канади Христею Фріланд і головою бельгійського регіону Валлонія Полом Магнеттом.

"Ми не можемо зупинятися на останній милі", - написав Шульц.

Як повідомлялося, перемовини із урядом бельгійського франкомовного регіону Валлонія про створення зони вільної торгівлю між Канадою та ЄС зайшли у глухий кут. На думку міністра міжнародного розвитку та торгівлі Канади Христі Фріланд, провал перемовин із Канадою свідчить про неспроможність ЄС укладати міжнародні угоди.

Перемовини стосовно угоди про вільну торгівлю між Канадою та ЄС, а також юридична вичитка тексту завершилися на початку цього року. З того часу текст перекладається на усі офіційні мови ЄС. Оттава та Брюссель планували підписати угоду цього року і ратифікувати – у 2017. Однак парламент бельгійської Валлонії відмовився уповноважувати федеральний уряд на підписання угоди із Канадою, остерігаючись можливої шкоди місцевому агросектору через дешевший канадський імпорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-