У Фонді держмайна сказали, що буде з ОПЗ, якщо його не продадуть

У Фонді держмайна сказали, що буде з ОПЗ, якщо його не продадуть

Укрінформ
Якщо "Одеський припортовий завод" не виставити на продаж цієї осені, то він просто стане банкрутом.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Фонду державного майна Ігор Білоус.

"Ситуація на ринку мінеральних добрив наразі – найгірша за останні 15 років. Тенденція ця, якщо вірити авторитетним прогнозам, збережеться до 2019 року. Подібні ОПЗ заводи вже зупинено в Китаї та Австралії, зупинила один з заводів і Yara. ОПЗ також не працює", - повідомив він.

За його словами, при наявній високій ціні на газ і зниженні цін на добрива, працюючи, він буде генерувати значні збитки.

"У заводу вже є історично успадковані борги - як, наприклад, борг перед Фірташем, який наразі підтверджено разом з пенею і штрафом на рівні 251 млн доларів, або борги перед постачальниками газу. Враховуючи це, працювати в збиток, збільшуючи і накопичуючи ці борги, було би неприпустимо... Разом з тим, до зими завод все-таки доведеться запустити, інакше на нього чекає довготривалий складний ремонт", - заявив голова ФДМУ.

Він також зазначив, що інвестору, який прийде на завод, крім суми, яку він заплатить за результатами аукціону, доведеться викласти ще як мінімум 380 млн доларів.

За його словами, усе це доведеться враховувати при визначенні стартової ціни, оскільки це враховують і потенційні інвестори.

"Крім того, якщо завод не виставити на продаж цієї осені, то за таких загальних умов він просто стане банкрутом. Тому ми розуміємо, що треба оголошувати аукціон і знижувати стартову ціну", - підсумував Білоус.

Раніше Білоус висловив думку, що стартова ціна "Одеського припортового заводу" не повинна перевищувати 150 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-