Відібраний у Дерипаски ЗАлК відновлює виробництво

Відібраний у Дерипаски ЗАлК відновлює виробництво

Укрінформ
Запорізький алюмінієвий комбінат відновлює виробництво. Першим, у серпні, запустять цех алюмінієвої катанки - унікального продукту, що не виробляє жодне з українських підприємств.

Про це заявив генеральний директор  ПАТ "ЗАлК" Дмитро Лобіков, повідомляє портал Depo.Запоріжжя.

"Наша головна мета - відновити потужності та його виробничі можливості. Лінії алюмінієвої катанки відповідають усім світовим стандартам, такої продукції немає на жодному заводі. Нашу продукцію використовують кабельні заводи України. За цей час ми втратили провідні місця на ринку Європи, проте за умови відновлення виробництва цей сегмент ми заповнимо. Запуск виробництва цеху катанки - це перший крок до відновлення комбінату", - зазначив Лобіков.

За словами гендиректора "ЗАлК", комбінат хоче повернутися на ринки, які за час простою були втрачені.

ЗАлК - підприємство повного металургійного циклу, він був єдиним в Україні виробником первинного алюмінію, легованих сплавів на його основі, кристалічного кремнію, феросиліцію та силуміну.

У 2007 році ЗАлК перейшов під контроль об'єднаної компанії "Русал" російського мільярдера Олега Дерипаски, проте компанія не виконала взятих на себе інвестиційних зобов'язань. Після тривалої судової тяганини у 2015 році 68,01% акцій ЗАлК було повернуто у державну власність. За підсумками аудиту звітності ЗАлК за 2015 рік підприємство отримало чистий збиток на суму 2,04 млрд грн, а зобов'язання компанії на початок 2016 року перевищували вартість його активів на 5,48 млрд грн. Головною причиною збитковості була повна зупинка виробництва. Так, у 2015 році ЗАлК взагалі не реалізовував продукцію.

У червні цього року міжвідомча робоча група для координації дій із забезпечення стабільної господарської діяльності ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" ухвалила рішення про доцільність приватизації 68,01% товариства, раніше повернутих у державну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-