Старий-новий власник ХТЗ обіцяє повернути на роботу пенсіонерів

Старий-новий власник ХТЗ обіцяє повернути на роботу пенсіонерів

Укрінформ
Глобальних скорочень на ХТЗ не буде, на завод навіть планують повернути пенсіонерів, щоб вони були наставниками молоді.

Про це заявив на брифінгу на Харківському тракторному заводі президент керуючої компанії DCH (Київ) Олександр Ярославський.

"Глобальних скорочень не буде. Для відновлення виробництва після розблокування  залучатимемо фахівців, в тому числі, пенсіонерів, і налагоджуватимемо роботу таким чином, щоб кожен з них навчав по п'ять-сім молодих фахівців... Буквально їздитемо по домівках, де живуть пенсіонери, і запрошуватимемо їх на роботу", - зазначив Ярославський.

За його словами, з цього приводу сьогодні на заводі проведено нараду.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів щодо кількості працівнив, адже ще недавно на заводі працювало 3 тисячі осіб, а зараз майже вдвічі менше, Ярославський сказав, що колишню кількість буде відновлено.

"Для початку потрібно розблокувати рахунки підприємства", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня загальні збори кредиторів ПАТ "Харківський тракторний завод" погодилося на проведення досудової санації підприємства для розблокування його рахунків.

На сьогодні загальна сума кредиторських вимог - 1 млрд 133 млн грн. Найбільший борг - перед податковою адміністрацією - понад 400 млн грн.

Компанія DCH (Київ) придбала ПАТ "ХТЗ" у минулому березні. Співвласник DCH Олександр Ярославський був основним акціонером ХТЗ до 2007 року, коли завод придбала група ГАЗ російського мільярдера Олега Дерипаски.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-