Гендиректор Total прогнозує подальше падіння нафти

Гендиректор Total прогнозує подальше падіння нафти

Укрінформ
Генеральний директор Total Патрік Пуйане прогнозує подальше падіння цін на нафту та назвав чотири фактори, що цьому сприятимуть.

Про це він заявив на полях Всесвітнього економічного форуму у Давосі (Швейцарія), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Існують чотири фактори, що впливатимуть на падіння вартості бареля нафти. Це високий рівень пропозицій. Це результат дуже високих цін на барель нафти упродовж багатьох років. Гарний попит, але пропозиція набагато його перевищує, відтак, світові запаси нафти збільшуються, а ціна падає", - сказав Пуйане.

Глава Total також припустив, що зважаючи на ці фактори ОПЕК не скорочуватиме виробництво, оскільки надлишок на ринки надходить від США, які стали найбільшим виробником нафти упродовж 2 років з можливостями щодня добувати більш ніж 12 млн барелів. "ОПЕК не може впливати на ринок, оскільки США не є членом картелю", - додав він.

"Це гарна новина для автомобілістів. Дизельне пальне у ціні впало більше 30 євроцентів на рік. Це впливає на зростання купівельної спроможності населення", - назвав він переваги падіння цін нафти.

Разом з тим, на думку Пуйане, більш дрібні виробники нафти, зокрема, Ангола, Нігерія, Конго, Венесуела і Алжир, страждатимуть від цього, оскільки бюджет цих держав в значній мірі залежить від нафти. "Вони повинні адаптуватися до соціальних зрушень", - сказав він.

Фото: Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-