Прем’єр доручив розібратися з

Прем’єр доручив розібратися з "трансформаторами Григоришина"

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Державній фіскальній службі, МВС та Міненерго перевірити ситуацію з відмовою "Укренерго" здійснювати авансові платежі за трансформатори.

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

"Як я розумію, російські олігархи вкотре вирішили поправити своє становище за рахунок українського бюджету", - сказав Яценюк на засіданні Кабінету.

Він підкреслив, що опубліковано інформацію про те, що компанія "Укренерго" відмовилася здійснювати авансові платежі за трансформатори: "Це начебто на руку російському недоолігарху Григоришину, який є власником компанії "Запоріжтрансформатор".

Це питання на засіданні уряду підняв глава МВС Арсен Аваков. Він назвав відповідне рішення "Укренерго" "протекціоністськими діями на адресу компанії "Запоріжтрансформатор": "На 2 млрд грн були змінені умови на користь компанії Григоришина. Вважаю, що так, як це виглядає, це, можливо, злочин".

"Беручи до уваги, що в "Укренерго" головує людина, яка має відношення до пана Григоришина, то це виглядає дуже гидко", - наголосив міністр.

Глава уряду доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Державній фіскальній службі, Міністерству внутрішніх справ і Національній поліції перевірити відповідні факти і в разі виявлення правопорушень - порушити кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-