Яценюк анонсував пробний торговий маршрут в обхід Росії

Яценюк анонсував пробний торговий маршрут в обхід Росії

Укрінформ
На цьому тижні очікується запуск першого експериментального поїзда за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан, який дозволить суттєво знизити собівартість транспортування українських товарів на ці ринки.

Про це заявив на засіданні уряду Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє Урядовий портал.

"Після підписання відповідних угод у п'ятницю запускаємо перший експериментальний поїзд, і далі активно працюємо з нашими партнерами з тим, щоби фактично побудувати альтернативний шлях постачання українських товарів", - підкреслив Яценюк.

За його словами, цей маршрут дасть можливість українській економіці знайти альтернативний шлях постачання товарів на ті ринки, які були завжди українські, але на які у зв'язку з російським транзитним і торгівельним ембарго зараз вкрай складно доставляти товари.

"Наше завдання - мати єдиний наскрізний тариф, максимально завантажити цей потяг. Таким чином, якщо ми його завантажимо, собівартість транспортування українських товарів буде суттєво нижча", - наголосив Прем’єр.

Яценюк повідомив також, що Міністерство інфраструктури та "Укрзалізниця" проводять з цього питання зустріч у Баку. Глава уряду також провів відповідні розмови з прем'єр-міністрами Казахстану та Азербайджану.

Як повідомив на засіданні Кабіну міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, "у п'ятницю я буду у Іллічівську, запускатиму цей експериментальний потяг, який повністю відпрацює логістичний ланцюжок (Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан, ред.)... й створить новий шлях Азія-Європа".

Нагадаємо, 1 січня 2016 року Російська Федерація повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію. Пілотний рейс контейнерного поїзду за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай, який проходить через Каспійське та Чорне моря, покликаний диверсифікувати транзитні шляхи в обхід Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-