Україна взяла 400 мільйонів кредиту в ЄІБ - для аграріїв

Україна взяла 400 мільйонів кредиту в ЄІБ - для аграріїв

Укрінформ
Україна залучила кредит Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для фінансування проекту "Основний кредит для аграрної галузі - Україна" у розмірі 400 млн євро.

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

"Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав фінансову угоду (Проект "Основний кредит для аграрної галузі - Україна") між Україною та Європейським інвестиційним банком", - йдеться у повідомленні.

Реалізація угоди дасть можливість залучити 400 млн євро на 12 років з 4-річним пільговим періодом для підтримки аграрного сектору України. Кошти планується спрямувати на реалізацію проектів в сфері вирощування зернових та олійних культур, модернізації рибного господарства і аквакультури в Україні.

Кредитором у рамках проекту виступатиме Європейський інвестиційний банк. Позичальником ресурсів виступатиме Україна в особі Міністерства фінансів, яке за участю Міністерства аграрної політики та продовольства та у взаємодії з ПАТ "Укрексімбанк" здійснюватиме відбір проектів та моніторинг їхньої практичної реалізації.

За рахунок кредитних коштів ЄІБ може бути покрито до 50% вартості визначених проектів. Джерелом фінансування решти 50% вартості будуть власні кошти банків-учасників або кошти кінцевих бенефіціарів. Тому реалізація проекту сприятиме акумулюванню фінансових ресурсів в обсязі, принаймні, еквівалентному 800 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-