Павленко назвав товари, що потрапили під ембарго РФ

Павленко назвав товари, що потрапили під ембарго РФ

Укрінформ
Під російське торговельне ембарго потрапили м'ясо та м'ясопродукти, риба, молочні продукти, овочі, фрукти та горіхи, а також вироби з борошна.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, повідомляється на сайті відомства.

"Ці групи товарів займають 46% (або $116 млн) у нашому експорті сільгосппродукції до РФ (з $253,8 млн). У загальному ж експорті аграрної продукції, який за 10 місяців становив $11,6 млрд, частка "заборонених для РФ сільгосппродуктів" становить лише 1%. Для решти груп товарів, які експортуватимуться з України до РФ, діятимуть мита, узгоджені РФ у рамках СОТ", - зазначив він.

За словами Павленка, на сьогодні обсяг експорту сільськогосподарської продукції до РФ становить не більше 2%. "Так, звичайно, втрата і цих відсотків для нас небажана, але навряд чи це можна назвати катастрофою. Більше втратять споживачі української продукції в Росії", - заявив він.

Міністр також підкреслив, що під великим питанням залишається приєднання до російських торговельних обмежень інших країн - членів Євразійського Економічного Союзу: "Адже з ними Україна наразі продовжує підтримувати режим вільної торгівлі, який є взаємовигідним".

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року Росія заборонила ввезення окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-