В ЄС побачили позитив для України від російського ембарго

В ЄС побачили позитив для України від російського ембарго

Укрінформ
Заборона Росією з 1 січня 2016 року імпорту українського продовольства спонукатиме Україну диверсифікувати свої торговельні відносини.

Таку думку висловив представник Європейської служби зовнішньої діяльності Адріано Мартінс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Щодо імплементації поглибленої і всеосяжної ЗВТ, ми сподіваємося, що у рамках цього процесу наші українські партнери належним чином відреагують на загрози від блокування з боку Росії імпорту сільськогосподарської продукції з 1 січня 2016 року, а також від скасування торговельних преференцій у рамках СНД. Такі загрози вже спонукали Україну диверсифікувати свій експорт та стати менш залежною від російського ринку», - сказав дипломат ЄС.

За його словами, саме Росія спонукає Україну зменшувати свою залежність від зовнішніх чинників у сфері торгівлі. 

Водночас Мартінс висловив сподівання, що тристоронні політичні консультації між Україною, ЄС і РФ з питань торгівлі, які проходять у вівторок у Брюсселі, матимуть позитивні результати.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2016 року між Україною і Євросоюзом розпочне функціонувати поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі. У свою чергу, уряд РФ ухвалив рішення запровадити для України торговельне ембарго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-