Медведєв підписав

Медведєв підписав "максимальне сприяння" для України: жодних пільг

Укрінформ
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про запровадження режиму найбільшого сприяння замість договору про зону вільної торгівлі з Україною, а також про застосування "контрсанкцій" щодо України з 1 січня 2016 року.

Про це він заявив на нараді зі своїми заступниками, повідомляє ТАСС.

"З 1 січня 2016 року щодо України застосовуватимуться ввізні мита, передбачені єдиним митним тарифом ЄАЕС, тобто на Україну поширюватиметься режим найбільшого сприяння без будь-яких винятків. Усі преференції відходять у минуле, пільг не буде", - заявив Медведєв.

Він також додав, що "з 1 січня 2016 року на Україну будуть поширені відповідні економічні заходи у зв'язку з її приєднанням до антиросійських санкцій Євросоюзу та США". "Відповідну постанову уряду я щойно підписав", - сказав Медведєв.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення Росією з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України. Проте пізніше стало відомо, що трьохсторонні переговори з імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС за участю Росії, заплановані на 21 грудня у Брюсселі, не скасовувалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-