Путін закрив вільну торгівлю з Україною

Путін закрив вільну торгівлю з Україною

Документ
Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін припинив з 1 січня 2016 року дію договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Відповідний указ розміщено на порталі правової інформації РФ.

"У зв'язку з винятковими обставинами, що зачіпають інтереси і економічну безпеку РФ і вимагають вживання невідкладних заходів, постановляю:... призупинити з 1 січня 2016 року дію Договору про зону вільної торгівлі, підписаного в місті Санкт-Петербурзі 18 жовтня 2011 року щодо України", - йдеться в документі.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін повідомляв, що на останніх тристоронніх переговорах щодо ЗВТ у Брюсселі 1 грудня Москва пропонувала Києву запровадити торговельні санкції проти ЄС, приєднатися до російського ембарго на західні продукти.

Як заявляв керівник уряду РФ Дмитро Медведєв, оскільки Україна стоїть на порозі асоційованого членства з ЄС, то з 1 січня 2016 року пільговий режим торгівлі з нею повинен закінчитися: "Вони повинні розуміти, що 1 січня закінчиться період, який ми спеціально вибрали для підлаштування наших економік, щоб поєднати існуючі правила щодо зони вільної торгівлі СНД з правилами ЄС. Ми спеціально домовлялися, що називається, "на трьох", - європейці, Україна і Росія".

Нагадаємо, в березні 2014 року Україна підписала політичну частину угоди з Євросоюзом про асоціацію, а в червні того ж року - економічну частину. ЗВТ між Україною та ЄС має запрацювати з 1 січня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-