РФ готова обговорити реструктуризацію «боргу Януковича» до 8 грудня – ЗМІ

РФ готова обговорити реструктуризацію «боргу Януковича» до 8 грудня – ЗМІ

Укрінформ
Російський Мінфін готовий зустрітися з українськими партнерами для обговорення пропозиції щодо реструктуризації, якщо її підтримає МВФ, кредитори та Україна до 8 грудня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

«(Тоді) ми готові до ширших консультацій з українською стороною, з Міжнародним валютним фондом, з іншими учасниками, щоб обговорити конкретні деталі нашої пропозиції і зробити її прийнятною для російської сторони, колег з МВФ, а також колег з України», - зазначив міністр фінансів РФ Антон Силуанов.

Також Силуанов повідомив, що російська сторона обговорила пропозицію про реструктуризацію з представниками МВФ.

Натомість, в МВФ очікують, що «українська і російська сторони проведуть прямі переговори з цього питання».

 Як повідомляв Укрінформ, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія запропонувала реструктуризувати платіж по боргу України на 2016-2018 роки - по 1 млрд дол. за рік.

Натомість аналітики вважають, що приватні кредитори України, які нещодавно погодилися на умови реструктуризації боргу країни в рамках програми МВФ, навряд чи дозволять Києву погодитися на пропозицію Путіна щодо порядку погашення євробондів на $3 млрд.

Разом з тим, у Міністерстві фінансів України поки не отримували офіційних пропозицій від РФ про реструктуризацію тримільярдного боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-